Klasszikus lókiképzés alapjai, kurzusok Dr. Gőblyös Istvánnal

Sokak száméra ismert ma Magyrországon a Klasszikus lókiképzés formái. De miről is tart általában kurzost,előadást Dr. Gőblyös István Klasszikus Lókiképzőnk?

A Dr. Gőblyös István kurzusai Neked szólnak, ha szeretnéd elsajátítani a klasszikus lókiképzés alapjait, megismerkedni annak elméleti hátterével és betekintést nyerni annak fontosabb etológiai vonatkozásaiba is.
Ha meg akarod tudni, hogyan lehet otthon megtanítani lovadat a száronlétre, a hosszhajlításokra, ha kíváncsi vagy arra, hogy mitől lesz kényelmes és engedelmes a lovad, akkor gyere el!

Egy kurzus elméleti előadással kezdődik, majd gyakorlati foglalkozással folytatódik. A kurzusra lovasként vagy nézőként is jelentkezhetsz. A lovas jelentkezők számára az esemény házigazdái biztosítják a lovakat, így nem szükséges, hogy lóval rendelkezz, vagy vállald a szállítás terheit. A férőhelyek száma korlátozott, csakis előzetes bejelentkezés alapján tudnak jelentkezőket fogadni.

A kurzusok tematikája:

  • Átengedőség (első nap)
  • Hosszhajlítások (második nap)
  • Kiképzési Skálák (harmadik nap)
  • A lovak viselkedése a klasszikus gyakorlatok/kiképzés tükrében (mindhárom napon)

Amennyiben érdekes lehet számotokra Dr. Gőblyös István kurzusai a Zabla&Kengyel blogon többett és Napi szinten is olvashatjátok István gondolatait, tanácsait.

 

Forrás: Zabla&Kengyel Blog