Lovasok.hu Klubnapok – Ugorjunk magasra!

Írta: Horesnyi Szilvia

A harmadik szakmai napját rendezte meg a Lovasok.hu a Kincsem Park hangulatos tetőtéri éttermében, ahol a díjugratásban szerzett tapasztalataikról Krucsó Szabolcs és Dr. Gőblyös István mesélt nekünk. Kíváncsiak vagytok milyen tippekkel láttak el minket az előadók, illetve hogyan zajlik egy ilyen nap? 

A Kincsem Park központi épületében megépített Panoráma étterem hatalmas ablakain keresztül tökéletes kilátásunk volt a szitáló hóban fújtató ügetőlovak edzésére. Hamarosan nemcsak a pályán jelent meg egyre több paci, hanem a hópelyhektől kissé vizes harminc LÓbarát is megérkezett a helyszínre. Egytől egyik azért jöttek el, még a hideg idő ellenére is, hogy egy családias hangulatú rendezvényen bővítsék tudásukat, de ami a legfontosabb: jól érezzék magukat.

Mielőtt Krucsó Szabolcs előadása kezdetét vette volna, néhány finom pogácsa mellett, mindenkinek lehetősége volt beszélgetni egy kicsit. Természetesen a központi téma a LÓ volt, ám a mindennapok eseményei is szóba kerültek.

Én személy szerint, minden egyes eseményen egyre több és több érdekességet tudok meg  a lovakról – így az átdolgozás alatt lévő Drakdrek – Azonosság – című regényem igaz információkkal szolgál majd az olvasóknak – emellett különböző lovas egyéniségekkel is megismerkedem, hiszen a jelenlévők előítéletek nélkül, nyitottan állnak a másikhoz.

Krucsó Szabolcs előadása igazán színvonalas volt, hiszen testközelből hallhattuk milyen is a díjugratás szakágban oktatni és dolgozni. Egyáltalán nem olyan egyszerű, mint az a televízióban közvetítik, ugyanis hibátlan time management mellett, komoly edzések és megfelelő szaktudás kell egy-egy versenyre készüléskor.

Egy óra körül lett vége Krucsó Szabolcs előadásának, ami egyet jelentett az ebéd kezdetével. Hosszú asztalsor fehér terítőjén tálalták fel a különböző hideg ételeket. A választékra nem panaszkodhattunk, ugyanis a szervezők gondoltak a vegetáriánusokra és a húskedvelőkre egyaránt.

Ebédkor szintén beszélgetésbe elegyedtünk a többiekkel, így sikerült négy új Lóbaráttal bővítenem az ismerőseim körét.

A fizikai és szellemi táplálék elfogyasztása után minden vendég elégedetten ült és várta Dr. Gőblyös István beszédét, aki kifejtette hogyan lehetünk sikeresek a díjugratásban, így vált kerek egésszé a történet.

Végül egy Kerekasztal beszélgetés zárta a napot, ahol mindenki feltehette a kérdéseit, amire esetleg nem kapott választ a nap folyamán.

Természetesen a közös képkészítés sem maradhatott el a végén, hiszen a Klubnapokon lehetőségetek van fotózkodni az előadókkal, újonnan megszerzett és régi barátaitokkal is.

Ha a lovak szerelmese vagy, szeretnél még több LÓszemléletű barátot szerezni és nem utolsó sorban hasznos információval gazdagabban hazamenni, akkor sok szeretettel várunk Március 7-én a következő Szakmai napunkon, ahol a Fogathajtás kiemelkedő hajtói tartanak előadást köztük: Hölle Martin.

Vár téged is a Lovasok.hu! <3

2018.02.15. Írta: Horesnyi Szilvia
Fotó: Haga Zsuzsanna